Lexence Lees online  |  Mijn gegevens
Kantoornieuws
Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017
Lexence heeft in een half jaar net zoveel deals gedaan als in heel 2016. Lexence is daarmee het meest actieve advocatenkantoor van het eerste halfjaar van 2017. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables.
Lees meer
Twitter LinkedIn
 
i-Lexence: het innovatieplatform van Lexence
Lexence is het nieuwe platform i-Lexence gestart. Dit platform is ervoor gemaakt om binnen en buiten kantoor inspiratie op te doen, ideeën te delen en van elkaar te leren. Een innovatie initiatief voor een nog betere toekomstbestendige dienstverlening. Eén van de onderdelen van i-Lexence zijn de i-Lexence Talks. Lees verder voor meer informatie over onze eerste sessie.
Lees meer
Twitter LinkedIn
 
Bekijk de teaser van de eerste i-Lexence Talk.
Bekijk video
 Ondernemingsrechtnieuws
Fraude.nl: uniek samenwerkingsverband tegen bedrijfsfraude
Om het onderzoeks- en ontslagproces rondom fraude te verbeteren hebben Lexence, Hoffmann en GGN het platform Fraude.nl opgericht. Een samenwerkingsverband waarbij deze organisaties de normaliter gescheiden bedrijfsvoering bundelen. Hierdoor vallen onderzoek, juridische ondersteuning en asset tracing & recovery in een enkel pakket.
Lees meer
Twitter LinkedIn
 
Europees Hof van Justitie: overgang van onderneming ook bij pre-pack
Kiest een werkgever ervoor zijn onderneming geheel of gedeeltelijk over te dragen aan een andere entiteit, dan gaan de rechten en verplichtingen die voor die werkgever uit arbeidsovereenkomsten voortvloeien van rechtswege over op de verkrijger (art. 7:662 e.v. BW). Werknemers komen dan automatisch in dienst bij de overnemer.
Lees meer
Twitter LinkedIn
 
Vastgoednieuws
Terugblik op PROVADA-seminar
Op 1 juni jl. heeft Lexence in het kader van de PROVADA een ochtendseminar gegeven over de nieuwe Omgevingswet. In het Rosarium in Amsterdam werden zo'n 80 genodigden bijgepraat over het onderwerp 'De nieuwe Omgevingswet: mooie beloftes, maar wat houdt het in de praktijk in?'.
Lees meer
Twitter LinkedIn
 
Verhuurder kan ook na verloop van tijd aanspraak maken op vergeten indexverhoging
In veel huurovereenkomsten is bepaald dat de huurprijs jaarlijks wordt geïndexeerd. Toch komt het in de praktijk veelvuldig voor dat een verhuurder vergeet de overeengekomen huurprijsindexering toe te passen. Maar wat zijn de gevolgen als de verhuurder gedurende meerdere jaren vergeet de huurprijs te indexeren?
Lees meer
 
Notariële vormgeving ontwikkeling Oosterdokseiland
De ontwikkeling van Oosterdokseiland in Amsterdam is één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa. In de kop van Oosterdokseiland worden de komende jaren twee laatste kavels gerealiseerd. Lexence heeft dit project notarieel gestructureerd en begeleid waarbij datagedreven technieken (legaltech) zijn ingezet om het project optimaal te sturen. Lexence ontwikkelde voor dit omgvangrijke project speciale tools.
Lees meer
Twitter LinkedIn
 
Bron: UN Studio/Ben van Berkel
Overige zaken
Publicaties & zaken
Publicaties
De afgelopen periode publiceerde Lexence onder andere over de European Guide to International Mobility (grensoverschrijdende arbeid) van Meritas en werd de veranderde huurprijswetgeving van de laatste jaren op een rij gezet. Klik op de button om naar het volledige overzicht van onze publicaties te gaan.
Lees meer
Recente zaken
Lexence adviseerde de afgelopen periode diverse cliënten. Zo werd Maatschappij Doelenstraat geadviseerd bij de koop van kantoorgebouw Kroonstaete en werden Social Impact Ventures Fund en Triodos Organic Growth Fund geadviseerd bij het vergaren van minderheidsbelang in Marqt. Alle openbare zaken van Lexence bekijken?
Lees meer
 
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder afmelden.
Website  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden  |  Afmelden
LinkedIn Facebook Twitter