Lexence Lees online  |  Mijn gegevens
Kantoornieuws
The next generation law firm
In 2016 heeft Lexence zich aangesloten bij het Charter Talent naar de Top. Onder dit initiatief werkt Lexence aan drie vraagstukken: meer vrouwelijk talent in de top, het verkleinen van de kloof tussen generaties en het aantrekken van toptalenten. In de nieuwsbrief van oktober vertelde HR-manager Noor van Genugten al meer over de target om meer vrouwelijk talent naar de top te krijgen. Deze keer meer nieuws over het verkleinen van de generatiekloof.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
 Ondernemingsrechtnieuws
Toename grens-overschrijdend her-structureren
Lexence ziet toenemende activiteit ten aanzien van het grensoverschrijdend (her)structureren van kapitaalvennootschappen. Lees in dit artikel waar Lexence cliënten bij heeft begeleid.
Lees meer
 
Street-one: prognoses & zorgvuldigheid
Tien van de in totaal 33 in 2016 gepubliceerde franchise uitspraken gaan over de (on)deugdelijkheid van verstrekte omzetprognoses. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want niet elk geschil mondt uit in een uitspraak. Over de verantwoordelijkheid voor verstrekte prognoses heeft de Hoge Raad op 24 februari 2017 een voor de praktijk belangrijk arrest gewezen in de zaak Street-One.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuwe registers op komst: centraal aandeelhoudersregister en openbaar UBO-register
In navolging op het op 19 januari 2017 ingediende initiatiefwetsvoorstel betreffende de instelling van een centraal aandeelhoudersregister (afgekort: CAHR), is op 31 maart 2017 een concept wetsvoorstel ter consultatie gepubliceerd houdende regels met betrekking tot de registratie van uiteindelijk belanghebbenden (in het Engels: ultimate beneficial owners, afgekort: UBO). In deze bijdrage wordt stilgestaan bij de belangrijkste elementen van de registers zoals die worden vormgegeven in de wetsvoorstellen.
Lees meer
 
Vastgoednieuws
C–label verplicht voor kantoren per 2023
Per 1 januari 2023 dienen de eigenaren van (vrijwel) alle kantoren in Nederland te beschikken over een energielabel C. Deze toekomstige verplichting werpt zijn schaduw vooruit voor de markt. Lees in dit artikel welke veranderingen, consequenties en uitzonderingen deze verplichting met zich meebrengt. 
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
Kantonrechter, wilt u even kwalificeren?
Het is voor partijen die een huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte aangaan niet altijd duidelijk onder welk huurregime die overeenkomst valt: het 290-regime of het 230a-regime. Beide regimes verschillen flink van elkaar.
Lees meer
Verhuurder mag leegstandschade wel claimen onder de bankgarantie
Op 17 februari 2017 heeft de Hoge Raad het belangwekkende arrest Hansteen/Verwiel q.q. gewezen. In dit arrest verduidelijkt de Hoge Raad opnieuw een puzzelstukje in de discussie tussen de curator en de verhuurder (en de bank) met betrekking tot het trekken van een bankgarantie door de verhuurder ter vergoeding van de zogenoemde leegstandschade.
Lees meer
 
Overige zaken
Publicaties & zaken
Publicaties
De afgelopen periode publiceerde Lexence onder andere over de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet en werden enkele relevante uitspraken binnen de vastgoedpraktijk behandeld. Klik op de button om naar het volledige overzicht van onze publicaties te gaan.
Lees meer
Recente zaken
Lexence adviseerde de afgelopen periode diverse cliënten. Zo werd ASK Romein geadviseerd bij de overname van constructiebedrijf Hillebrand en werden Waterland Private Equity en SJMG Health Investments geadviseerd bij de verkoop van hun belang in Mauritsklinieken. Alle openbare zaken van Lexence bekijken?
Lees meer
 
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder afmelden.
Website  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden  |  Afmelden
LinkedIn Facebook Twitter