Lexence Lees online  |  Mijn gegevens
Lexflash januari 2017
Kantoornieuws
Lexence start het jaar met drie nieuwe partners
Lexence is dit jaar gestart met het aantreden van drie nieuwe partners. De partnergroep van het kantoor werd uitgebreid met twee eigen talenten, Annejet Balm en Diederick de Boer, en een gelouterde advocaat die de overstap naar Lexence maakte, Bas Martens.
Lees meer
 
Luc Habets 'Best M&A Lawyer Midmarket 2016'
Donderdag 15 december zijn in de Beurs van Berlage tijdens de 17e editie van de M&A Awards de winnaars van 2016 bekendgemaakt. De winnaars zijn door branchegenoten onderscheiden voor hun excellente prestaties in M&A, corporate finance en private equity. Luc Habets mocht de titel 'Best M&A Lawyer Midmarket 2016' in ontvangst nemen.
Lees meer
 
Bekijk de video waarin Luc Habets reageert op zijn titel en terugblikt op het dealjaar 2016.
Bekijk de video
 Ondernemingsrechtnieuws
Digitaal procederen volgens KEI in 12 stappen
Digitaal procederen zal vanaf 2017 gefaseerd worden ingevoerd. De voornaamste wijzigingen van wetsvoorstel Kwaliteit en Innovatie (KEI) zijn in dit document voor u in 12 overzichtelijke stappen in kaart gebracht.
Lees meer
 
De doelstellingen van de Wet Huis voor klokkenluiders besproken
In 2016 is de Wet Huis voor klokkenluiders (WHk) in werking getreden. Deze wet regelt de oprichting van het Huis voor klokkenluiders (Huis), waarbij vermoedens van misstanden kunnen worden gemeld. Het Huis kan naar aanleiding van een melding een onafhankelijk feitenonderzoek instellen. Het doel van de WHk is enerzijds het verbeteren van de voorwaarden voor het melden van maatschappelijke misstanden binnen organisaties en anderzijds het beter beschermen van de melders van misstanden. In deze bijdrage worden de doelstellingen van de WHk kort besproken.
Lees meer
Vastgoednieuws
Zijn branchebeschermingsbepalingen in huurovereenkomsten altijd rechtsgeldig?
Huurders en verhuurders van commercieel vastgoed maken regelmatig gebruik van beschermingsconstructies om concurrentie van andere huurders of verhuurders te beperken of uit te sluiten. Maar zijn dergelijke bepalingen altijd rechtsgeldig? 
Lees meer
 
Uitbreiding mogelijkheden tijdelijke verhuur woonruimte

Door de intreding van de Wet doorstroming huurmarkt zijn de mogelijkheden om woonruimte voor een tijdelijke periode te huren en verhuren, uitgebreid. In dit artikel wordt uitgelegd wat deze wet ten aanzien van de mogelijkheid tot tijdelijke verhuur inhoudt.
Lees meer
Overige zaken
Publicaties & zaken
Publicaties
De afgelopen periode publiceerde Lexence onder andere over bestuursaansprakelijkheid en onregelmatigheidstoeslag. Klik op de button om naar het volledige overzicht van onze publicaties te gaan.
Lees meer
Recente zaken
Lexence adviseerde de afgelopen periode diverse cliënten. Zo werd Sectie5 geadviseerd bij de aanschaf van twee winkelcentra en werd PostNL geassisteerd bij de aankoop van online marketingbureaus Yourzine en Searchresult. Alle openbare zaken van Lexence bekijken?
Lees meer
 
 
Arbeidsrechtseminar
Disfunctioneren en dossieropbouw – drama onder het nieuwe ontslagrecht?
14 februari 2017
Op dinsdag 14 februari a.s. bespreekt Annejet Balm, advocaat arbeidsrecht, aan de hand van rechtszaken en praktijkvoorbeelden de recente ontwikkelingen op het gebied van ontslagrecht.
Lees meer
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder afmelden.
Website  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden  |  Afmelden
LinkedIn Facebook Twitter