Lexence Lees online  |  Mijn gegevens
Lexflash oktober 2016
Kantoornieuws
‘Over vijf jaar moet zo’n twintig procent van de partners vrouw zijn’
Lexence sluit zich aan bij het Charter Talent naar de Top. Daarmee laat het kantoor zien dat het serieus werk maakt van een gelijkmatiger verdeling van vrouwelijke en mannelijke partners. Bij vrijwel alle advocatenkantoren is de man-vrouwverhouding aan de top behoorlijk scheef. Ook bij Lexence zijn de cijfers onweerlegbaar.
Lees meer
 
Digitaal procederen. Wat verandert er voor u?
Procederen zal naar verwachting ingrijpend veranderen. Niet alleen voor advocaten, maar ook voor procespartijen zelf. Waar nu nog procesdossiers in veelvoud moeten worden overgelegd en korte berichten per fax worden verstuurd, wordt het vanaf 2017 mogelijk processtukken via één online portal in te dienen. Procespartijen krijgen daarnaast zelf via deze portal toegang tot de processtukken en inzicht in het procedureverloop.
Lees meer
 
 Ondernemingsrechtnieuws
Corporate governance
en het arbeidsrecht
Tijdens het Lexence arbeidsrechtseminar op dinsdag 27 september 2016 heeft Frank ter Huurne, samen met Kilian Wawoe (universitair docent HRM aan de VU en expert op het gebied van variabele beloningen), gesproken over corporate governance en het arbeidsrecht.
Lees meer
 
Aanscherping bestuur en toezicht bij verenigingen en stichtingen
Op 13 juni jl. is het Wetsvoorstel Bestuur en toezicht rechtspersonen ingediend bij de Tweede Kamer. Aanleiding voor het wetsvoorstel is het grote aantal incidenten van de afgelopen jaren in de semipublieke sector waarbij sprake was van falend bestuur en toezicht. Voorbeelden daarvan zijn woningcorporaties Vestia en Rochdale en onderwijsinstelling ROC Leiden. Het wetsvoorstel is vooral gericht op het verbeteren van het bestuur en toezicht bij verenigingen en stichtingen, omdat deze rechtspersonen veel gebruikt worden in de semipublieke sector.
Lees meer







Halve finale Present Your Startup
Lexence is partner van Present Your Startup en trots om gastheer te zijn van de halve finale. Present Your Startup, geïnspireerd door Dragons Den en Shark Tank, begeleidt startups en brengt investeerders, gevestigde bedrijven en startups met elkaar in contact tijdens live funding evenementen. Tijdens de evenementen beslissen de investeerders wie er doorgaan naar de volgende ronde. Van de 21 startups die zich tijdens de halve finale bij Lexence presenteren gaan er zeven door naar de finale op 23 november in Haarlem. Investeerders die de halve finale willen bijwonen kunnen contact opnemen met Diederick de Boer op d.de.boer@lexence.com of 020 5736818.
 










Vastgoednieuws
Tijdelijke verhuur van woningen: revolutionaire wijzigingen!

Op 1 juli 2016 is de Wet doorstroming huurmarkt 2015 in werking getreden waardoor de verhuurder meer mogelijkheden heeft om woonruimte tijdelijk te verhuren.

Lees meer
 
Komst nieuwe hotels in Amsterdam verder aan banden gelegd

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 14 juli 2016 ingestemd met de herziening van het Amsterdamse deel van de Regionale hotelstrategie 2016 – 2022 zoals dat sinds 2013 in Amsterdam geldt. Het is de bedoeling dat het nieuwe beleid op 1 januari 2017 in werking treedt. Met de herziening gaat Amsterdam van een hotelbeleid naar een overnachtingsbeleid waarin niet alleen het beleid voor hotels, maar ook voor andere vormen van overnachtingen (zoals Airbnb, Shortstay en B&B's) is opgenomen. Het beleid ten aanzien van hotels wordt bovendien flink aangescherpt.

Lees meer


Overige zaken
Publicaties & zaken
Publicaties
De afgelopen periode publiceerde Lexence onder andere over het opzeggen van de huurovereenkomst van een bedrijfsruimte en werd ingegaan op de valkuilen van de Wet Werk en Zekerheid. Klik op de button om naar het volledige overzicht van onze publicaties te gaan.
Lees meer
Recente zaken
Lexence adviseerde de afgelopen periode diverse cliënten. Zo werd Dept bijgestaan door Lexence bij de aquisitie van Studio Dumbar en adviseerde Lexence Syntrus Achmea RE&F bij de komst van TK Maxx in Den Haag. Alle openbare zaken van Lexence bekijken?
Lees meer
 
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder afmelden.
Website  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden  |  Afmelden
LinkedIn Facebook Twitter