Lexence Lees online  |  Mijn gegevens
Lexflash april 2016
 
Kantoornieuws
Nieuw kantoor geeft nieuwe energie; bekijk de impressie van ons kantoor
Bekijk video
 
De verhuizing naar ons nieuwe kantoor begin dit jaar, geeft echt een impuls aan de kwaliteit van ons werk en onze ambitie. Bekijk de video voor een impressie van ons kantoor. Toevallig in de buurt? Onze open workspaces zijn tijdens kantooruren vrij beschikbaar. U bent van harte welkom.
Vastgoednieuws
Correctie van het relativiteitsbeginsel nu ook in het bestuursrecht
Recent nam de Raad van State een correctie op het relativiteitsbeginsel aan. De mogelijkheid om via bestuursrechtelijke procedures nieuwe activiteiten van concurrenten te dwarsbomen is in een belangrijke uitspraak geherintroduceerd.
Lees meer
 
Van shoarma tot saté: is horeca toegelaten in een bedrijfsruimte die in de splitsingsakte is bestemd als winkel?
Stel u verhuurt een winkelruimte aan een shoarmazaak en de winkelruimte is gelegen in een appartementencomplex dat is gesplitst in appartementsrechten. Hoe oordeelt de rechtbank dan op het moment dat de vereniging van eigenaars vordert dat het gebruik van de winkelruimte als shoarmazaak wordt verboden?
Lees meer
Ondernemingsrechtnieuws
Afschaffing VAR: Schijnzekerheid voor (schijn)zelfstandigen?
Vanaf 1 mei 2016 treedt de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) in werking, waarbij de VAR wordt afgeschaft. Vanaf dat moment zal geen VAR meer worden afgegeven en kan aan een verleende VAR geen vrijwaring meer worden ontleend.
Lees meer
 

De WWZ is niet mislukt, maar ingrijpen is noodzakelijk

Lees meer
Let op: verlengings-termijn voor opstellen jaarrekening verkort
De wijziging maakt onderdeel uit van nieuwe wetgeving die erop gericht is om de Nederlandse wetgeving te laten voldoen aan de Europese richtlijn jaarrekening. In dit artikel vindt u de belangrijkste wijzigingen. 
Lees meer
 
De Nederlandse Franchise Code (NFC): niet verankeren maar afzinken
Op 17 februari 2016 is de definitieve versie van de Nederlandse Franchise Code (NFC) aan de minister aangeboden en door de minister aan de Tweede Kamer gepresenteerd. De minister gaf hierbij aan dat hij de mogelijkheid tot wettelijke verankering van de NFC verkent. Wij zijn van mening dat de NFC niet in haar opzet geslaagd is. Om die reden is wettelijke verankering geen goed idee.
Lees meer
Overige zaken
Publicaties & zaken
Publicaties
De afgelopen periode publiceerde Lexence onder andere over de 'Uitvoerbaarheid bij voorraadverklaring van beëindigingsvonnissen van huurovereenkomsten' en werd ingegaan op de vraag 'Kan de verhuurder van onroerend goed in de praktijk zijn leegstandsschade bij faillissement van zijn huurder nog via een bankgarantie verzekeren?'. Klik op de button om naar het volledige overzicht van onze publicaties te gaan.
Lees meer
Recente zaken
Lexence adviseerde de afgelopen periode diverse cliënten. Zo begeleidde Lexence Pay for people bij het verkrijgen van alle aandelen in Payroll Holland, adviseerde Lexence Waterland Private Equity bij haar participatie in Otravo en Kijkshop bij de verkoop van Neckerman. Alle openbare zaken van Lexence bekijken?
Lees meer
 
 
Agenda
Arbeidsrechtseminar
17 mei 2016
Lees meer
Vastgoedseminar
9 juni 2016
Lees meer
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder afmelden.
Website  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden  |  Afmelden
LinkedIn Facebook Twitter