Lexence Lees online  |  Mijn gegevens
Lexflash februari 2016
 
Vanuit Infinity vol energie 2016 in
Het nieuwe jaar begon voor de medewerkers van Lexence direct bijzonder goed. Maandag 4 januari verhuisden alle 125 medewerkers namelijk naar het Infinity-gebouw, het voormalig hoofdkantoor van ING aan de ring in Amsterdam-Zuid.
Lees meer
 
 
Vrouw in bestuur Lexence
Judith Schulp, advocaat en partner arbeidsrecht, is vanaf 1 januari 2016 toegetreden tot het dagelijks bestuur van Lexence. Samen met Peter Reinders en Tomas Steenmetser zal zij er de komende drie jaar voor zorgen dat Lexence zich blijft onderscheiden Ze is daarmee de eerste vrouwelijke partner in het bestuurder van Lexence.
Lees meer
Ondernemingsrechtnieuws
SER-Fusiegedrags-regels - slechts cosmetisch gewijzigd
De Fusiegedragsregels beschermen de belangen van o.a. werknemers bij een voorgenomen fusie. Op 1 oktober 2015 zijn er nieuwe regels in werking getreden. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Lees meer
 
Oprichting Netherlands commercial court voor (internationale) handelsgeschillen
In navolging van Londen, Dublin, Delaware, Dubai en Singapore krijgt ook Amsterdam een Commercial Court (NCC). De NCC is een speciale voorziening waarmee grote (inter)nationale handelsconflicten in Nederland kunnen worden beslecht. Dit maakt het vestigingsklimaat van Nederland nog aantrekkelijker voor internationale bedrijven. De verwachting is dat de NCC op 1 januari 2017 in werking treedt. In dit artikel lees je op welke sectoren de NCC zich richt en welke voordelen hij (inter)nationale bedrijven biedt.
Lees meer
Vastgoedrechtnieuws
e-book Overdrachts-belasting
Download
 
Wat te doen met een failliete retailer?
Recentelijk ging een groot aantal winkelketens failliet. Er zijn talrijke oorzaken denkbaar voor deze faillissementen: te hoge kosten, een sleetse formule of omstandigheden van meer macro-economische aard. Ongeacht de oorzaak van het faillissement behouden de winkellocaties een bepaalde waarde, zowel voor de verhuurder/eigenaar als voor de huurder/retailer. Dat leidt nogal eens tot conflicten en procedures.
Lees meer
Publicaties & zaken
Publicaties
De afgelopen periode publiceerde Lexence onder andere over 'Servicekosten bij de verhuur van bedrijfsruimte', over het rechtskarakter van de consessie en over de aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen van Fairstar. Klik op de button om naar het volledige overzicht van onze publicaties te gaan.
Lees meer
Recente zaken
Lexence adviseerde de afgelopen periode diverse clienten. Zo begeleidde Lexence IFH bij de verkoop van het kantoorpand aan Cofely, adviseerde Lexence Waterland Private Equity bij haar participatie in Infradata Group en ING Corporate Investments bij haar participatie in BIC Services. Alle openbare zaken van Lexence bekijken?
Lees meer
 
Agenda
Arbeidsrechtseminar 'actualiteiten rondom de WWZ'
21 maart 2016
Lees meer
Vastgoedseminar 'Crowdfunding als alternatieve financiering voor vastgoed'
12 april 2016
Lees meer
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder afmelden.
Website  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden  |  Afmelden
LinkedIn Facebook Twitter