Lexence Lees online  |  Mijn gegevens
Lexflash oktober 2015
 
Kantoornieuws
 
Ook bestuurswissel brengt nieuwe energie
Tomas Steenmetser heeft er zin in. Sinds 1 juli vervangt hij Michiel van Schooten in het dagelijks bestuur van Lexence. Samen met managing partner Peter Reinders en Arthur Kaspers zorgt hij er de komende drie jaar voor dat Lexence stevig aan de wind blijft varen. Vanwaar deze sterke motivatie?
Lees meer
Lexence versterkt vastgoednotariaat met Brigitte Verdegaal-van der Laan en arbeidsrecht met Eveline Buyink
Recent zijn ons vastgoednotariaat en ons arbeidsrechtteam versterkt met de komst van Brigitte Verdegaal-van der Laan en Eveline Buyink.
Lees meer
 
Vastgoednieuws
Beleggers, fondsen, woningcoöpe-
raties & projectont-wikkelaars: let op!
De 'Wet verbetering verenigingen van eigenaars' zou slecht kunnen uitpakken voor uw liquiditeit.
Lees meer
 
Kraanongeluk in Alphen: wie betaalt?
Bij de renovatiewerkzaamheden aan de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn ging behoorlijk wat fout. Inmiddels is het juridische getouwtrek begonnen rondom de vraag door wie dit ongeluk heeft kunnen ontstaan en welke partijen de schade moeten dragen. Kijkend naar de aansprakelijkheid zijn er meerdere scenario's mogelijk. Marc Houweling en Ellen Loeffen schreven hierover een artikel in Cobouw.
Lees meer
Onderhoudscontracten voor installaties in gebouwen zijn er in verschillende soorten en maten – voorkom discussie
Onderhoudscontracten voor installaties in gebouwen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor welke vorm ook wordt gekozen; zorg dat de verwachtingen van partijen eenduidig zijn vastgelegd.
Lees meer
 
Ondernemingsrechtnieuws
Nederlandse Franchise Code: onevenwichtig en voer voor geschillen
Op verzoek van minister Kamp (Economische Zaken) heeft een schrijfcommissie op 16 juni 2015 een concept voor de Nederlandse Franchise Code gepresenteerd en vervolgens ter consultatie voorgelegd.
Naar de mening van Timo Jansen (partner litigation, Lexence) is de Nederlandse Franchise Code echter onevenwichtig en zal de code wegens het groot aantal open normen juist tot meer geschillen leiden.
Lees meer
 
Zware toets voor concur-rentiebeding bepaalde tijd
Sinds 1 januari 2015 is het (in beginsel) niet langer toegestaan een concurrentiebeding overeen te komen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Uit de eerste uitspraak van de rechtbank Amsterdam blijkt dat hier niet lichtzinnig over moet worden gedacht.
Lees meer
 
Bestuurdersaansprakelijkheid krijgt strafrechtelijke pendant in faillissement
De in 2013 geleden maatschappelijke schade als gevolg van faillissementsfraude wordt geschat op € 1,28 miljard. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt daarom fraude actiever te zullen vervolgen. In het kader van fraudebestrijding heeft de Tweede Kamer recentelijk op 23 juni 2015 de wetsvoorstellen inzake het Civielrechtelijk bestuursverbod en de Herziening strafbaarstelling faillissementsfraude aangenomen. Wat betekenen deze wetsvoorstellen, die naar verwachting op 1 januari 2016 in werking treden, voor een bestuurder van een (failliete) onderneming?
Lees meer
 
E-book bestuurders-aansprakelijk-
heid
Lees meer
 
Agenda seminars

3 november
Lexence Vastgoed snelwegseminar 'Overdrachtsbelasting'
Lees meer
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder afmelden.
Website  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden  |  Afmelden
LinkedIn Facebook Twitter