Lexence Lees online  |  Mijn gegevens
Lexflash juni 2015
 
Vastgoedrecht
Boete bij ontbreken energielabel
Op 1 januari 2015 is de wettelijke regeling over energielabels in werking getreden. Dit heeft nogal wat consequenties voor de algehele vastgoed praktijk. Recentelijk is tevens een wetsvoorstel aangenomen waarin het mogelijk wordt een bestuurlijke boete op te leggen wanneer niet aan de verplichtingen wordt voldaan.
Lees meer
 
Overzicht 8
belangrijkste wijzigingen in de modelhuur-overeenkomst kantoorruimte





Lees meer
 
Zelfgemaakte VCA als bewijs gelijkwaardig-heid
Aanbestedende diensten kunnen geschiktheidseisen stellen aan inschrijvers. Die eisen kunnen betrekking hebben op financiële en economische draagkracht, technische en beroepsbekwaamheid en beroepsbevoegdheid. Marc Houweling schreef erover in Cobouw.
Artikel Cobouw
 
RAPPORT BLURRING 

Over vervagende grenzen in food retail en de beperkingen in ruimtelijke ordening

Download hier
Ondernemingsrecht
Faillissement van de vof leidt niet langer automatisch tot faillissement van de vennoten
Lange tijd was vaste jurisprudentie dat het faillissement van de vof automatisch het faillissement van de vennoten tot gevolg had. Hierop is de Hoge Raad in een arrest van 6 februari 2015 teruggekomen. In dit artikel wordt ingegaan op de achtergrond van deze uitspraak en de praktische gevolgen.
Lees meer
Schikken in concernverhoudingen: let op de 403-aansprakelijkheid van een moedermaatschappij!
Het is niet ongebruikelijk dat een moedermaatschappij met betrekking tot één of meer dochters een zogenoemde ‘403-verklaring’ aflegt. In dat geval wordt de dochtermaatschappij vrijgesteld van inrichting van haar jaarrekening. Keerzijde van die medaille is dat de moeder zich op haar beurt hoofdelijk aansprakelijk verklaart voor schulden uit door die dochter verrichte rechtshandelingen.
Lees meer
 

In dit e-book leest u wat er verandert in het ontslagrecht in 2015.           

Download hier
 
Is ontslag wegens disfunctioneren kansrijk na 1 juli 2015?
Lexence ontwierp een nieuwe tool: Hiermee controleert u gemakkelijk hoe kansrijk een dis-functioneringsontslag is na inwerkingtreding van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).
Lees meer
 
One-tier board: al meer dan 100 overstappers
Sinds ruim twee jaar voorziet het Burgerlijk Wetboek in de zogenoemde 'one-tier board'. Nu ruim twee jaar zijn verstreken, maakt Lexence de balans op en deed onderzoek naar de frequentie van gebruik van de one-tier board.
Lees meer
Kantoornieuws
Notariaat in beweging
Na vele jaren werkzaam te zijn geweest voor Lexence, maakt Taco de Lange met zijn team de overstap naar AKD. Wij danken Taco voor zijn inzet de afgelopen jaren. Zijn team heeft bijgedragen aan de verwerving van de prominente plaats binnen het Nederlandse (vastgoed)notariaat. Deze positie verwachten we de komende periode verder te kunnen ontwikkelen. Jan Hockx (vastgoed) en Jurjen Mos (ondernemingsrecht) geven leiding aan het notariaat en richten zich op het verder uitbouwen van deze praktijken waardoor onze cliënten zich van continuïteit verzekerd weten. Weten wat ons notariaat voor u kan betekenen? Neem contact op met Jan Hockx of Jurjen Mos.
Lees meer
 
Agenda
Arbeidsrechtseminar
21 september 2015
Lees meer
Vastgoed snelwegseminar
22 september 2015
Lees meer
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder afmelden.
Website  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden  |  Afmelden
LinkedIn Facebook Twitter