Lees online  |  Mijn gegevens Lexence
Nieuwsbrief arbeidsrecht - mei 2014
Inhoudsopgave
Actueel overzicht wetgeving en      
   rechtspraak
Nader beschouwd
Seminars
 
ACTUEEL OVERZICHT WETGEVING EN RECHTSPRAAK
Het concurrentiebeding in de Wet Werk en Zekerheid
Per 1 juli 2014 zullen naar verwachting de eerste wijzigingen die voortvloeien uit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) hun intrede doen. Wat zijn de consequenties van de WWZ op de wettelijke regeling van het concurrentiebeding en wat zijn de mogelijke gevolgen voor uw onderneming?
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
Wijziging afspiegelingsbeginsel: voorrang ontslag AOW-gerechtigde werknemers
Het afspiegelingsbeginsel is het verplichte criterium waarmee bij een reorganisatie wordt bepaald welke werknemers voor ontslag moeten worden voorgedragen. Per 1 april 2014 is door een wijziging van de Beleidsregels Ontslagtaak UWV ('BOU') de ontslagvolgorde op basis van dit beginsel aangepast. Indien binnen een categorie uitwisselbare functies arbeidsplaatsen komen te vervallen, dient een werkgever voortaan eerst afscheid te nemen van AOW-gerechtigde werknemers binnen die groep.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
NaDER BESCHOUWD
De ontbindingsvergoeding tijdens ouderschapsverlof
Werknemers hebben op grond van de Wet Arbeid en Zorg recht op ouderschapsverlof. Partijen hebben vaak botsende belangen als het aankomt op de invulling van dit verlof. Soms raken de verhoudingen hierdoor dusdanig verstoord dat gestreefd wordt naar een ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Alleen welk salaris dient als uitgangspunt te gelden bij de berekening van de hoogte van de vergoeding. Is dit het laatst verdiende salaris of het salaris van vóór het ouderschapsverlof?
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
Geen rechtsgevolg harmonisatie reiskostenvergoeding na overgang van onderneming
Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden na een overgang van onderneming is in de praktijk complex. De enkele wens van een werkgever tot harmonisatie biedt onvoldoende grond om de rechtsbescherming van een werknemer op basis van overgang van onderneming opzij te zetten. De uitspraak van de kantonrechter Middelburg rond een reiskostenvergoeding illustreert dit.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
SEMINARS
Lexence Arbeidsrecht Seminars 2014

Ook in 2014 organiseert de sectie arbeidsrecht de reeks 'Lexence Arbeidsrecht Seminars'. Wilt u geen sessie missen? Noteer dan alvast onderstaande data in uw agenda. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Mocht u interesse hebben, dan kunt u zich nu al aanmelden.
Vermeld hierbij naar welke seminar(s) uw interesse uitgaat. U kunt ook contact opnemen met Maaike Lausberg via telefoonnummer +31 20 5736 736.

 
 
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Dan kunt u zich hier afmelden.
Linkedin   Twitter   Facebook