Lees online  |  Mijn gegevens Lexence
Nieuwsbrief arbeidsrecht - maart 2014
Inhoudsopgave
Actueel overzicht wetgeving en      
   rechtspraak
Nader beschouwd
Seminars
 
ACTUEEL OVERZICHT WETGEVING EN RECHTSPRAAK
Wetsvoorstel Werk en Zekerheid aangenomen
De Tweede Kamer heeft op 18 februari 2014 de Wet Werk en Zekerheid aangenomen. Indien ook de Eerste Kamer instemt met de invoering, heeft dit ingrijpende gevolgen voor het ontslagrecht, de positie van de flexwerker en de Werkloosheidswet. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen nog een keer voor u op een rijtje.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
NaDER BESCHOUWD
Ontslag van werknemers die in het buitenland wonen: het wordt zo mogelijk nog complexer
Een aantal Nederlandse werkgevers, en dan met name in de grensgebieden, heeft werknemers in dienst die niet in Nederland wonen. Een groot deel van die werknemers heeft de Nederlandse nationaliteit. Voor werknemers die in Nederland werken en in het buitenland wonen geldt een bijzonder wettelijk kader, wat een ontslagprocedure compliceert. Wanneer de Eerste Kamer instemt met het Wetsvoorstel Werk en Zekerheid, zal een ontslagprocedure nog complexer worden.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
Verstrekken negatieve informatie over ex-werknemer in strijd met zorgvuldigheid
De Rechtbank Oost-Brabant heeft onlangs geoordeeld dat een werkgever in strijd handelt met de zorgvuldigheid die hij tegenover een voormalig werknemer in acht hoort te nemen door aan de toezichthouder van de nieuwe werkgever mede te delen dat de werknemer op staande voet is ontslagen.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
SEMINARS
Webinar: actualiteiten arbeidsrecht
Laat u in een half uur achter uw computer bijpraten over actualiteiten in het arbeidsrecht! Op maandagmiddag 24 maart verzorgt Annejet Balm namelijk het webinar 'actualiteiten arbeidsrecht'.  De starttijd van het webinar is 13:00 uur.

Mocht u interesse hebben, dan kunt u zich nu al aanmelden. Later deze maand ontvangt u vervolgens de inloggegevens en nadere informatie over de onderwerpen die behandeld worden. U kunt ook contact opnemen met Maaike Lausberg via telefoonnummer +31 20 5736 736.
 
 
Lexence Arbeidsrecht Seminars 2014

Ook in 2014 organiseert de sectie arbeidsrecht de reeks 'Lexence Arbeidsrecht Seminars'. Wilt u geen sessie missen? Noteer dan alvast onderstaande data in uw agenda. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  • Dinsdag 20 mei - Overgang van onderneming
  • Dinsdag 16 september - Ontslagvergoedingen
  • Dinsdag 9 december - Fraude

Mocht u interesse hebben, dan kunt u zich nu al aanmelden.
Vermeld hierbij naar welke seminar(s) uw interesse uitgaat. U kunt ook contact opnemen met Maaike Lausberg via telefoonnummer +31 20 5736 736.

 
 
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Dan kunt u zich hier afmelden.
Linkedin   Twitter   Facebook