Lees online  |  Mijn gegevens Lexence
Nieuwsbrief arbeidsrecht - januari 2014
Inhoudsopgave
Actueel overzicht wetgeving en      
   rechtspraak
Nader beschouwd
Seminars en publicaties
 
ACTUEEL OVERZICHT WETGEVING EN RECHTSPRAAK
Ragetlie-regel wijzigt door uitspraak Hoge Raad
De Hoge Raad heeft op 20 december 2013 geoordeeld dat een werknemer die werkzaam is op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en zelf ontslag neemt, maar binnen drie maanden weer terugkeert bij de oude werkgever op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, een beroep toekomt op de zogenoemde Ragetlie-regel.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
Herhaaldelijk schadeveroorzakend gedrag door werknemer geen dringende reden voor ontslag op staande voet
Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft onlangs geoordeeld dat het herhaaldelijk onzorgvuldige en onoplettende rijgedrag van een werknemer, werkzaam als vrachtwagenchauffeur, geen dringende reden oplevert voor ontslag op staande voet.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
NaDER BESCHOUWD
Ontslagbescherming voor bedrijfshulpverleners en preventiemedewerkers
In de praktijk is relatief onbekend dat een werknemer die zich bezighoudt met arbeidsomstandigheden, zoals de bedrijfshulpverlener of preventiemedewerker, onder omstandigheden ontslagbescherming geniet.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
Meer aandacht voor stress op het werk
Recent heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangekondigd psychosociale arbeidsbelasting (PSA) als arbeidsrisico te willen terugdringen. Specifieke arbeidsrisico's die werkstress kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld werkdruk, agressie/geweld/intimidatie, pesten, discriminatie en seksuele intimidatie.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
SEMINARS EN PUBLICATIES
Lexence Arbeidsrecht Seminars 2014

Ook in 2014 organiseert de sectie arbeidsrecht de reeks 'Lexence Arbeidsrecht Seminars'. Wilt u geen sessie missen? Noteer dan alvast onderstaande data in uw agenda. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  • Dinsdag 28 januari - Top 10 Ontslagzaken
  • Dinsdag 20 mei - Overgang van onderneming
  • Dinsdag 16 september - Ontslagvergoedingen
  • Dinsdag 9 december - Fraude

Seminar 28 januari Top 10 Ontslagzaken
Tijdens dit seminar bespreken wij de Top 10 Ontslagzaken van 2013. Ook zullen we ingaan op het wetsvoorstel Werk en Zekerheid. Dit nieuwe voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omvat drie onderwerpen die nauw met elkaar verbonden zijn: het ontslagrecht, de positie van de flexwerker en de Werkloosheidswet. Ruud Veltenaar, succesvol trendwatcher, zal ten slotte ingaan op de 'Toekomst van arbeid'.

 
Lees meer
 
Whitepaper: Ontslag wegens fraude
Uit onderzoek blijkt dat wanneer een frauderende werknemer wordt ontmaskerd, in bijna alle gevallen ontslag volgt. Het is echter geen uitgemaakte zaak dat een ontslag wegens fraude standhoudt. Problemen kunnen bijvoorbeeld ontstaan indien de werkgever een onzorgvuldig of buitenproportioneel onderzoek heeft ingesteld of indien het ontslag op staande voet niet onverwijld is gegeven. Ook vormen schorsing en de hoorplicht een bron van procedures. In dit whitepaper behandelen Mark Keuss en Frank ter Huurne de (procedurele) valkuilen, geven inzicht in de juridische positie van de werkgever en de werknemer en laten zien hoe rechters met ontslag wegens fraude omgaan.
 
Lees meer
LinkedIn Twitter Facebook
 
U ontvangt deze e-mail als relatie van Lexence. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Dan kunt u zich hier afmelden.
Linkedin   Twitter   Facebook